Powered By Blogger

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΥΠΕΡ-ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΠΑΘΗ: ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

   Μια ιδέα που με ταλανίζει χρόνια είναι τα πάθη των ανθρώπων, τα οποία όσο καταστροφικά είναι γι' αυτόν, άλλο τόσο κερδοφόρα είναι για όλους αυτούς, που κρυφά ή φανερά μας κυβερνούν. Το πάθος για το οποίο θα γράψω σήμερα είναι το σεξ. Το σεξ είναι μια πολυδιάστατη έννοια, όσο απλή κι αν φαίνεται η διαδικασία του. Μπορεί να σημαίνει πολλά και διάφορα για τον οποιοδήποτε,αλλά για όλους υπάρχει διαφορετική ερμηνεία. Είναι αυτοί που το κάνουν απλά για την ικανοποίηση της ανάγκης που έχει κάθε άνθρωπος για σεξουαλική συνεύρεση, όπως το φαγητό για την πείνα, το νερό για τη δίψα και ούτω καθ' εξής. Υπάρχουν οι άνθρωποι, για τους οποίους το σεξ είναι τρόπος ζωής, που αυτή η λειτουργία τους είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους και δεν μπορούν χωρίς αυτή την απόλαυση. Ακόμα είναι αυτοί που το βλέπουν σα συναισθηματική κορύφωση με το έτερον τους ήμισυ, ή σαν τρόπο έναρξης μιας εγκυμοσύνης και αυτόματα την ολοκλήρωση μιας οικογένειας. Έτσι ή αλλιώς, το σεξ υπάρχει είτε για την ικανοποίηση μιας βασικής ανάγκης, για την απόλαυση, για την ένδειξη ερωτικής ολοκλήρωσης κάποιου ζευγαριού και βιολογικά για τη δημιουργία μιας καινούριας ζωής. 
    Τα παραπάνω λίγη σημασία έχουν για το θέμα του εμπορευματοποιημένου έρωτα που θα μας απασχολήσει παρακάτω. Όλοι ξέρουμε για την πορνεία, όλοι έχουμε δει να συχνάζουν διάφορες ιερόδουλες σε κεντρικούς δρόμους για το μεροκάματο και όλοι ξέρουμε για οικήματα με το διάσημο κόκκινο φαναράκι. Μόνο που, δυστυχώς, δε σταματάει εκεί το θέμα της πορνείας. Συνεχίζει με τα εν λόγω οικήματα, αλλά με πολυτελή διάπλαση, όπου όπως είναι λογικό παίζει χοντρότερο χρήμα, με το ρόλο των νταβατζήδων, οι οποίοι φέρονται στις «προστατευόμενές» τους σαν είναι να έιναι κτήματά τους, στα delivery κορίτσια, όπου κι εκεί παίζει το χοντρότερο χρήμα, στα στριπτιτζάδικα και τέλος και κυριότερα στο ρόλο των υψηλά υφισταμένων κυρίων που εκμεταλεύονται αυτή την εξαθλίωση των γυναικών προς προσωπικό -οικονομικό- όφελος, με διαφόρων ειδών μίζες και αλληλοκαλύψεις. 
   Οπότε, ένα σπορ το οποίο πουλάει, όπως το σεξ, έφτασε να γίνει εμπόρευμα πάνω από τα ψυχικά πτώματα των γυναικών, οι οποίες βιώνουν κάθε μέρα την κοινωνική περιφρόνηση και μπαίνουν σε καταστάσεις οι οποίες δε φαίνονται στα μάτια του απλού πολίτη, που είναι πέρα για πέρα καταστροφικές για την ψυχοσύνθεσή τους. Καθώς, όλοι νομίζουμε πως το μόνο που κάνουν είναι να πουλάνε το κορμί τους, αλλά δεν είναι μονάχα αυτό. Εφόσον όμως είναι τόσο κερδοφόρα αυτή η βιομηχανία του σεξ, ποιον συμφέρει να τη σταματήσει όσο γεμίζουν οι τσέπες; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου