Powered By Blogger

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΥΠΕΡ-ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΠΑΘΗ: ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

   Το κάπνισμα είναι σίγουρα το ναρκωτικό με τη μεγαλύτερη επίδραση, καθώς είναι καθ' όλα νόμιμο και κατά πολύ διαδεδομένο. Όπου σταθείς κι όπου βρεθείς, δε γίνεται να μη δεις ένα τσιγάρο να σιγοκαίγεται, ένα τασάκι με στάχτες και γόπες ή έστω έναν άνθρωπο να εκπνέει γκρι διοξείδιο. Όπως και να το πάρεις, το κάπνισμα αφορά την πιο ηλίθια συνήθεια των ανθρώπων, δίοτι όπως και να το δεις δεν υπάρχει κάποιο κέρδος για τους καπνιστές. Πανάκριβο είναι, δεν προσφέρει απολύτως τίποτα καλό στον οργανισμό και πάνω από όλα έχει απίστευτα βλαβερές συνέπειες σε αυτόν. 
   Το να κάτσω να αναλύσω τις αργές, αλλά θανατηφόρες επιδράσεις του, δεν έχει κανένα νόημα, καθώς τώρα πια τις ξέρουμε όλοι. Και τότε θα αναρωτιέστε, πως γίνεται να υπάρχουν καπνιστές και μάλιστα σε τόσο μεγάλα ποσοστά; Δεν ξέρω! Το μόνο που ξέρω είναι πως σε αυτόν το λεπτό, μακρύ και στενό καρκίνο υπάρχει το διάσημο ναρκωτικό, η νικοτίνη. Μιλάμε για το πιο θανατηφόρο, το οποίο αν λάβουμε σε υγρή μορφή από ένεση, θα μας χαιρετάνε από ψηλά ιπτάμενες, οι ψυχές μας, σε χρόνο ρεκόρ. Η νικοτίνη έχει τεράστια επίδραση και είναι άκρως εθιστική, ενώ περνάει από ολόκληρο το σώμα μας, καταλήγοντας «γλυκά» στον εγκέφαλο. Βέβαια, έχει μια πιο περίπλοκη διάπλαση εθισμού από τα υπόλοιπα ναρκωτικά, γιατί διατηρεί ένα «ντοπαρισμένο» ψυχολογικό έλεγχο στον καπνιστή. Οπότε, μας προκαλείται δυσφορία όταν απέχουμε από το τσιγάρο και ένα ψυχικό κενό, το οποίο νόμιζουμε ότι γεμίζουμε όταν ρουφάμε τον εν λόγω «σωλήνα θανάτου».
    Πάμε τώρα στα οικονομικά ζητήματα... Συμφέρει το κράτος να κόψουμε το κάπνισμα; Όχι, βέβαια! Έχει τεράστια κέρδη από την άκρως προσοδοφόρα καπνοβιομηχανία, με τους μεγάλους φόρους. Και φυσικά, σε ένα καπιταλιστικό έθνος, τι μετράει πάνω από όλα; Οι επιχειρηματίες! Αυτοί κυβερνούν ουσιαστικά, και η κατανόηση αυτού του καίριου σημείου έχει σημασία για τα επόμενα άρθρα. Από τη στιγμή, που οι επιχειρηματίες τρώνε καλά, όλοι εμείς να πάμε στο διάολο!! Αν είναι αυτοί καλά, το κράτος είναι ακόμα καλύτερα.
   Εν τέλει, όσο καπνίζουμε, άλλο τόσο γεμίζουν οι τσέπες τους. Παρακαλάνε να μην το κόψουμε ποτέ, κι ας κάνουν τις κινήσεις εντυπωσιασμού με τα φασιστικά μέτρα κατά του καπνίσματος, τα οποία δεν τηρούνται κιόλας. Πάντως, να ξέρετε ότι το κάπνισμα είναι μια πολύπλοκη δομή σκέψης και ευθύνεται κι ο κοινωνικός περίγυρος για τα φαινόμενα εθισμού. Μόνο τα οφέλη να σκεφτείτε από το κόψιμο του, θέλετε κάποια προσπάθεια ακόμα για να το καταφέρετε. Αποχή δέκα ημερών και χωρίς αυτό θα πειστούμε πως η ζωή μας είναι καλύτερη!
   Επανέρχομαι με το τρίτο μέρος, που θα έχουμε σα θέμα το αλκοόλ. Γεια χαρά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου