Powered By Blogger

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

   Καλημέρα. Καλά κρατεί ο πόλεμος μετά τις δολοφονικές επιθέσεις στους διαδηλωτές από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, στην απεργία την περασμένη Τετάρτη. Μόλις διάβασα, ότι χθες το απόγευμα στα Εξάρχεια δέχθηκε «τυφλή» επίθεση αστυνομικό τμήμα από κουκουλοφόρους. Υπήρξαν και τραυματίες, καθώς τρία άτομα είναι στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών. Ένας 47χρονος άντρας με μια 55χρονη γυναίκα, όπου τραυματίστηκαν σοβαρά από την επίθεση με τις μολότοφ. Ενώ στη μονάδα πλαστικής χειρουργικής νοσηλεύεται ένα 48χρονος αλλοδαπός, αφού υπέστη εγκαύματα. 
   Σχολιάστηκε αρκετά το συμβάν, καθώς εξέδωσαν ανακοίνωση ο Παπουτσής(υπουργός της Προστασίας του Πολίτη), ο Νάκος των μπλε, το ΚΚΕ, ο Συνασπισμός και το ΛΑΟΣ . Ο Χ.Παπουτσής μίλησε για εγκληματική ενέργεια και ανέφερε ότι κάποιοι επιζητούν συστηματικά τρόπο να χυθεί αίμα. Τέλος, ότι η αστυνομία είναι σε πλήρη επιχειρηματική δράση για να βρει τους ενόχους. 
   Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Νάκος, «επιτέθηκε» στον Παπουτσή, λέγοντας ότι εφόσον ο ίδιος (σ.σ ο Παπουτσής) απαξιώνει την αστυνομία, είναι λογικό να ανοίξει την όρεξη των ακραίων στοιχείων, όπου έχουν πάντα στόχο τις αρχές και την έννομη τάξη. Επίσης, τον κατηγόρησε ότι θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών για να γίνει αρεστός σε κάποιους και έτσι ο πρωθυπουργός έχει τεράστια ευθύνη για την επιλογή του. Κλασσικά συμβάντα αυτά, ενώ βρίσκονται στο νοσοκομείο τρεις άνθρωποι, να κάνουν διάφορα επικοινωνιακά τρικάκια και λαικιστικές δηλώσεις. Βέβαια, τώρα κέρδισε ο Νάκος, γιατί ασχολήθηκε μόνο με την κυβέρνηση και με το τι φανφάρα θα πετάξει για να πάρει ψήφους η παράταξή του. Το ΠΑΣΟΚ το ξέρουμε, χωρίς πολλά λόγια. 
   Η επίθεση των κουκουλοφόρων στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε όλους εκείνους που θέλουν να δικαιολογήσουν και να ενισχύσουν την καταστολή και να φοβίσουν τον λαό, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. Και συνεχίζω με του ΛΑΟΣ, την οποία όμως δεν μπορώ να μεταφέρω γιατί θα χάσει τη λάμψη της. Σας τη παραδίδω αναλοίωτη και ανατρεπτική...
«Όταν οι αντιεξουσιαστές με σχέδιο επιτίθενται κατά της αστυνομίας, στην ουσία κατά της κοινωνίας και έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με τα δικά μας τα παιδιά, πρέπει να ξέρουν όλοι ότι εκείνη την ώρα η ατμόσφαιρα είναι εκρηκτική. Εάν νομίζει ο κ. Παπουτσής και οι υπόλοιποι της κυβερνήσεως ότι η αστυνομία δεν κάνει καλά τη δουλειά της, να στείλουν τα δικά τους παιδιά να αντιμετωπίσουν τους λοστούς και τις βαριοπούλες που έχουν οι αντιεξουσιαστές, και τα δικά τους παιδιά να δεχτούν τις επιθέσεις με τις μολότοφ. Η αστυνομία χρειάζεται προστασία»
   Μαγικός και επίκαιρος όπως πάντα άλλωστε, ο Καρατζαφέρης. Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν είμαι υπέρ τέτοιων κινήσεων όπως των κουκουλοφόρων χθες το απόγευμα. Άλλο όμως να καταδικάζουμε τέτοιες κινήσεις, οι οποίες δεν έχουν και κανένα πολιτικό νόημα και άλλο να λέμε πως η αστυνομία είναι τα δικά μας παιδιά και ότι χρειάζονται προστασία. Όταν ψήνεις αρνιά κάθε 21η Απρίλη τι να πεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου